Latest Entries »

GMT+9 : Odaiba

6th day. Hari yang ditunggutunggu dah sampai. Aku akan jumpe dengan beliau yang aku dah berjanji sejak aku kecik. Ape yang lebih menyeronokkan adelah bile ape yg kite hajat hanye satu tetapi dapat 2 perkara. International Art Event : Design Festa vol. 36 dan Gundam skala 1:1.😉

banner

tekan baek-baek eh

Assalamualaikum. Mula pada hari ini, aku cuba untuk menulis dengan bahasa baku………. -_-…..Hahaha..mengarot btol. Lagi sedap bertaip mengikut sebutan mulot aku ni. Hmm..Dah lame aku tinggalkan post Jepun ni. Dalam 1-2 bulan ni aku ashek termimpi Tokyo aje. Dalam sebok2 cane bley termimpi ntah, rindu agaknye. T_T Mari menyambong kembali post bersawang ini ;)

Enoshima-Kamakura

tekan baek-baek eh

4th day. Sebelum aku gi Jepun, aku terjerembong dgn satu blogger yg cerite pasal trip die ke Tokyo. Die kate betape bodohnye die sbb x sedar ade tempat yg artistic kat Tokyo hingge lah kawan die suggest die utk jenguk Shimokitazawa hari last die kat Tokyo. Bile die pi sane, die terkejut sbb suasane sgt laen berbanding tempat2 laen. Kalo die tau Shimokitazawa sgt shiok, die akan pi berkali-kali. Itu kate die la, aku yg tgk gambar die post pon teruje jgk. So, dengan tidak sabarnye aku pon pi ke Shimokitazawa hari ke 4. Yeah!!

banner

tekan baek-baek eh

Hari ke-3, bangun dari tido yg tak berape nak nyenyak, trus tgk luar tingkap bilek, yup cuace seperti yang diramal. Terime kaseh Allah s.w.t😉 Hatta, kteorang pergi ke tempat yang sepatutnye pergi hari ke-2. Oleh kerane jarak antara train station dlm 1-2 kilometer aje, jadi aku decide untuk ke 2 tempat, Ueno & Okachimachi.

banner

tekan baek-baek eh

Sedang berjalan di Pantai Batu Burok Kuala Terengganu dengan hajat untuk minum air kelape dibawah pokok kelape, nampak keramaian yang hanye berlaku bile org2 luar dtg kesini. Kenopi2 sume tersusun, teringat plk setting event seperti tahun lepas Quiksilver…yup..tp kali ni Rip Curl Pro yg sedang berlangsung. Aku tersenyum sbb dkt tgn aku mmg dh pegang camere, dukecitenye sbb lens yg dipakai hanye lens utk portrait dan aku tibe di tempat kejadian pukol 5.05pm, event baruuuuuuuuuu je selesai. Jadi x dapatla amek gambar aksi2 best dlm air sgt. Peduli ape kan, kite kentek saje makhlok2 yg ade berdekatan.😉

Terengganu-Rip-Curl-Pro-2012

RCP

tekan baek-baek eh

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 113 other followers

%d bloggers like this: