Archive for September, 2010


1980’s

And yet, ย another, new breath from an old drawing, into colored Photoshop. Took each picture of my parent, from different album, merged as one. ๐Ÿ˜‰ Aku try bwat pop art dgn burok art ;p Combination of different art style, from different era. Effect burok2 ade tp x heavy la, ni pic parent aku kot..kang dapat tumit kt tengkok dr ayahanda tersayang naye plak. dussh!

mcm iklan Nescafe 1980s? x? haha..aku pon da konpius..teeet!

For those who still confuse why suddenly I’m staying in K. Terengganu, this is it. Them. โ™ฅ

3

3. Joy.Nature.Tech. Artwerk ni artwerk lame. Aku ngah rajen mengaler skang ni, so aku amek je memane lukisan yg ade. kalo korang ade lukisan korang yg nak aku kalerkan pon boley..hahah (punye la bosan tade kije…) Aku ingat nak pecahkan 3 ni, tp ntah..da siap kaler pon x boley2 nak pecah. Inila yg dinamekan takdir kot..hahaha. dol.


burok? yes!

Already in website under Auxiliary Eldritch section. ๐Ÿ™‚

Dulu awal taon 2004 aku baru kenal dakwat itam. So suke la plak aku melukes gune pen basah. (sblm tu aku conteng2 pakai pensel ngan ballpen je..haha~) Dalam 2006 aku pon korek2, aku scan, aku kaler dlm Photoshop. Time tu da kaler siket da suke plus aku mmg suke simple. Baru2 ni tepiker nak re-kaler balek lukisan tu. Ntah knape aku skrg lagi suke burok dan pudar. Walaaa~ dpt la sekor ikan dan bunge kertas (kot) dgn tema “Maken Lame Maken Burok”. ;p

Sorang kawan penah kate, ” serabut ngan tangkai daunย ” ..ha, da buang da. sket.ย hoho~

Alang2 da mengaler tu, aku cari la lukisan laen memane ade. Aku kotor kan lukisan ni plak. Yeeey! jahanam suda~

Kalu nak tgk yg besar siket dan penuh, sile ke website. Aku da buang kat sane. Dush! Ade dlm section Auxiliary Eldritch.ย http://www.xyeight.co.cc/portfolio.html

Oho..telupe..website da siap. Bukan aku design(tade mase weeeh~), aku amek owg punye, just nak sumbat2 kije2 aku je. :D

Kad Raya Panjang

Hoho, ni post terpanjang! Mendapaaaat~ (kate Kek, seorang pembawe lori professional).

Aku tgk budak2 wat video raye, rajen benor. aku ape pon tade. Org kate aku ni takde nak kesah kan org sgt. Aku pon rase cmtu gak. tetibe tepiker aku patut bwat jgk la satu kad raye, tp mase x byk. So, aku drag2 je pic korang ni. Sorry la kalo x grand sgt. Yg penteng coretan kugiran hatiku dibawah tu sume real. Bukan hiburan! siyes siyes!

Selamat Ari Raye sume walopon time korang bace ni da telambat. (cece, mcm tingalkn wasiat)..kat bwh ni saye tinggalkan pesanan utk setiap insan bergambar diatas : (susunan message ย mengikut barisan gambar secare mendatar ye…kang lost pulak cari name sendiri..pepandai la korang gune rumus panjang kali lebar utk tahu nombor maseng2..haha~)

1.ย Pok : Masta, walopon kite sentiase senaseb, kecelekaan menimpe bertimbus-timbus, tp mu tetap sokong blakang aku. Wane2 pom, insyaallah kite mesti dpt kije walopon kije2 amal sekalipon. Jgn putus ase Masta. Aku doa mu dpt kije kelah2 dan boh mu cepat semboh. Buley die takak org jahak, rama ngak doh, serabuk aku. Happy Raye Puase ye.

2. Cd : Nok, aku penoh sipang rahsie dr mu (mcm laki bini nih..huh~)…tp sekarang tidak lagi…hahaha…bikos? bikos dok peteng sudoh~ Jage ‘Nok The Second’ molek…die perlukan kaseh sayang tu..biar gemok skek. Jgn lupe jengok aku kat K.Trg bile weekend. Slamat Ari Raye untuk semue nokians~

3. Matnoh : Aku nak ucapkan ribuan terime kaseh pd beliau yg byk membantu aku secare langsong mahupon dok. Mu mmg penyelamat aku sampai aku mati. Dok leh aku nak balah budi baek mu. Mitok maah byk kalu aku wak mu kecik ati. (Mu ade perasaang ke? cih..haha)..Raye skali gi kite raye kak Jepon skali deeh? deeh? Selamaaaaaaaaaat!

4. Pusat dan isterinye : Sat, tenkiu sbb slalu ade diwaktu resah, diwaktu berite2 hot nak disampaikan, diwaktu hati ini terguris sembilu..aku rase aku ade je bwat ko kecik ati, tak dan nak mintak maap ngan ko sblm balek ari tu. (ko kan family guy, bz benor)…owh, kalo ko tade time aku saket ari tu, tade la aku bley tules ayat2 manes ni ari ni..time kaseh ye sat. ๐Ÿ™‚ Ibunda May! jage Pusat leklok. Sejak ko curi die dari aku, aku kesepian. Seb bek ko baek. Tak la aku risau. eeeer, aku sorri dulu awal2 kalo x dpt pi nikah korang. Tapi aku cube dtg ye. Selamat Bernikah, Maaf Jika Zahirku Tak Hadir.

5. Badhro : Bad, sorri dulu penoh ade silap nge mu. baloh besor plop ork? dok kire la silap sape, aku mitok maap je. Time kaseh banyok sbb ade kat spital ari tu. Ade gok bantal wak letok pale ni. ork ork? huhu..kang kalu brase nok brendam kat pata chendereng elo la aku. Ghobok aku tu, amek la. Adioh raye. Aku sayang ghobok tu, walopon Din kate ghobok tu pe Cik P**. huhu…jage molek deeh? Selamat Ari Raye la. Jgn tuko kije sokmo~

6. Arih Kelong : Areh! takdok mende aku nok mitok maaf nge mu. hahahah..Penghargaan? ade ade..mu bg moral support ari tu kang? mu blanje aku kuey teow kungfu…(beraer mate aku makan mase tu…) time kaseeh~ Anok no.2 mu kalu tubek laki letok name aku deeh? ย yeey~ Selamat Hari Raye pd Family mu sume.

7. Safwan Bobey : Dud, kekadang aku geraaam je kat ko ni, kejap ade kejap x de. baek ko mintak maap ngan aku. ;p Tq anta aku pi spital. Pucat2 pon ade gak org nak kawan. hahah~ Selamat Ari Raye!

8. Zaza : Za..Sori pasni kalo ade nak pakai sessionist, ko kene cari yg power la. Aku yg pandai petik bunyi Ambulans je ni da tade da nak bekap ko. Lupe nak say gudbai kat ko. Sori ye Za. Aku akan ingt pesanan ko kalo ade rezeki naek stage, “Syed kat sini cool la, kang da naek stage muke nak ketaaaaat”. Manusia penoh misteri Zaaa..hahaha~ Owh, aku potong rambut raye mcm laki ko lagi. Kem salam raye bekembar kat beliau. ๐Ÿ™‚

9. Pejal : Pejal. “Nak jumpe nak jumpe tapi x jumpe2!”, Sorri la weh. ko panggel aku Dato’ย kan? Ko panggel Sultan pon aku x bley nak jumpe ko da. Da selamat aku kat kampung ntah sampai bile. Sori gile x penah dan nak lepak ngan ko…Zaza la ashek tempah aku je..hahaha…(zaza lg.. :)) Slamat Ari Raye Pejal! Kawen kang jemput!

10. Din dan Kilaunye : En pit~ Kem salam kat Kilau. K, tu je. ๐Ÿ™‚ ……hohoho, sero maroh doh en.pit. Aku ade lube besar bundle dr Bangkok! nok tera test mari laa~ Selamat Ari Raye. Mitok maah byk lambak bayor sewe umoooos~ Sian ke mu kene maki dgn owner..eh, bukan mu. ok ok. huhu…

11. Naufal : Walopon jumpe ko 3 kali je kot, da boley da masok dlm ucapan khas aku ni. Gempak tu ko…huhu…x sempat nk mintak ko aja goreng gitar…ingt bley la kite bwat lagu raye berduet ke..aisey. ;p Selamat Hari Raye. Kem salam kat awek ko skali. Maaf Zaher Batenku.

12. Ikin : Cik ikin, Mintak maap ye kalo time2 kite dating dulu aku ade wat ko kecik ati. (ops! huhu..x pe, ko x kesah..aku tau) Kadang ko ade, kadang ko x de. X pe la. time ko ade yg penteng. Ade gak org nak teman aku makan kol5 pagi kan? (ops lg ke?) time kaseh la ye. Slamat Ari Raye Maap Banyak-Banyak.

13. Abah Paeh : Bah, kekadang tgn alien ko puseng2 kat depan muke aku tu masok dlm mimpi aku la bah..hahaha..dem. X bley fokes btol aku. Sori bah semak2 bilek. Jgn byk maen game bah, kang tetukar ijazah kang. Slamat Hari Raye. Kem salam kat budak2 skuter la ye. (ko wakel la, sampai raye taon depan x suda kalo nak sebot pasal Kek aje..) ;p

14. Mood : Alo…ko bebel2 kat wall aku nak jumpe..aleh2 x jumpe jgk kan? Sori dud, x sempat..aku doakan bisnes ko cepat maju. Ko pon cepat kawen. Cepat kaye. Bley pas pompuan yg ko kenal kat aku pulak…kan kan? Da kaye bley dtg colek aku pi Kl balek. kan kan? huhuhu…Selamat Hari Raye dud. Kem salam kat mak ko. Ayah x pyh la. ;p

15. Kumin : Kumiiiiin. Samat Ari Raye. Sori Mori. Sejak kite buat luahan rase sejenak ari tu, rasenye tade da kan aku bwat ko saket ati? kan kan? heee~ Moge cerah mase depan ko. Ko jgn kawen senyap2 ye. Rembat ko dari belah kiri kang.

16. Mimi : Mintak maaf pade cik mimi selaku external HD aku ketike duke dulu…aku tau byk ko nak ย kene telan, tp aku x peduli, aku bwat deek je. Bak la balek 2-3 G kasi aku. Sian ko…huhuhu…Selamat Ari Raye ye mimi. Da test power bwat kueh raye, anta la 2-3 ulas kat aku ye.

17. Mas : Mas. Icon akak akak walopon beze setahon.. Mane yg ko denga dulu, ko simpan2 kan aje ye. Same la ngan aku. Byk cite ko ni aku simpan..hahaha….dak aaaih~ ๐Ÿ˜€ Selamat Ari Raye ye Mas.

18 : Ayoi : Yoi! bak la sorang due gadis. Cane ni…kang tak tekejar anak aku ngan anak ko..x shok la raye nanti anak ko da maen daun terop, anak aku baru nak start maen sudoku. hahahah…x x…sesame masok universiti nanti ye. Sori sori.. ๐Ÿ˜€ Sori Zaher Baten~!

19. Cik Ida Rahayu : Cik ida..mintak maaf, tapi borang cik x sampai la. sile cube lagi skali ye. ๐Ÿ˜€ Huhuhu..Mintak Maaf kalo ko peneng layan aku. ๐Ÿ˜‰ Selamat Ari Raye di mane jue kampung cik. (mane weeeh, dr ari tu aku tanye..kan?)

20. Cik Ling : katenye, “Riiiiiiinduuuuuuu”. Msg 2 bulan skali. Bz belasah pokok pisang eh? hee ๐Ÿ˜€ Tq melayan call aku kat Bahau dulu. Tq jugak call aku tny kabar baru2 ni. Mintak maap ye kite setting nak jumpe tp x jadi2. Ko da decide sape bf ko karang ย ko inform aku. Aku jumpe ko skali ngan bf ko. Pakej. huhuhu…Samat Ari Raye Aidilfitri Wiiiii~

21. Cik Muraksunamun : Cik Nurul Huda, (waaaa, aku panggel ko dgn name sebenar!) sorry bile ko kwn ngan aku, ko da temasok skali dlm prob aku. Bley plak org kate ko perampas..? mane aci mane aci…ko cik murakusanami peneman setia McD. kan? ke x kaann? (anggok2)..ade mase kite berfrieskrem ye. ๐Ÿ˜€ Selamat Hari Raye. Jumpe kat umah Pak Long nanti!

22. Cik Mai : Mai mai…lamenye x chat ngan ko…mesti ko da jd model Tomi Hilfiger da skrg kan? Tup tup da raye. Seb bek aku ingt ko. Wallpaper ko ade je kat desktop aku, kekadang. Kalo la aku ade gf time aku letak tu, mau kene cebik kat halkom. Ko balek Sabah ke taon ni? taon depan ko balek terengganu ye. ๐Ÿ˜‰ Selamat Ari Raye. Kem salam kat Rose Zeta Jones ye. ๐Ÿ˜€

23. Cik Lisa Surihani : Eh..er…Selamat Ari Raye kat ko jugak la. Da lame da suke kt ko ni. hahaha…tapi cam x masok akal je nak bgtau depan2 (boley? BOLEY? celah mane..huhuhu…) ape plak ucapan Ari Raye jd confession ni. Haaa, belakon tu elok2..jgn sampai lupe diri..tuhan pon jgn lupe…Slamat Ari Rayeย Maap Zaher je. Kem salam kat mak jugak. ๐Ÿ˜‰

24. Amir : Tokey Gotah..saga kuneng sehat? tak meroyan lg ke beliau? Kang nanti da ade 4wheel bwk la Abe Bido jalan2 tengok lampu. Amal tu..Sie ko Abe Bido mu curi Manggo dio… Jgn dok ngangkut yg kat Johor tu je..haha..Solamat Ori Roya Maap Zaher Boten eh, kem solam kat omak ngan obah mung. ๐Ÿ™‚ (terbolet ledah den)

25. Cik Panda Pink : Mak da tanye tarekh..cane ni…adui…barang2 x beli lg…( woooooh?!…)…..kang ko nak kawen ngan b ko, ko bgtau aku ye? aku teman ko beli barang..hehe ๐Ÿ™‚ Panda, kalo aku x msg ko, bukan x ingt..x de krdt la tu. Ko pike camtu je. ;p Selamat Ari Raye ye Cik. Lipat baju laju laju!

26. Nia! : “Persetan ko yed!! Rindu ko smpai nk sepak2 pakai kaki sexy ni!!”, walopon ko nampak jahat, tp aku tau ko ibu yg baek. huhuhuhuhu…Aku bwat ko gelak x ari ni? x? x normal ni…(risau)… ๐Ÿ˜€ maafkan aku mulekan ucapan raye dgn ayat manes ko. Ayat ko semacam ‘Duri dlm daging, Tapi x la saket sangat’. Aku tetap suke. Selamat Hari Raye dan Hari Ibu. Ko maapkanla sume salah aku. X gune simpan pon.

27. Dande : Onde2 mak ko bg aku, buat aku terharu time aku maken. Betol! x tipu! Oleh yg demikian, sy sgt berterime kaseh dpt mengenali anak kpd ibu yg sgt baek ini. Cik Dande, seb bek Nia da kawen, ko pon da nak kawen. Dulu aku ingt korang ni Lesi. Op! Da Raye! Maap Zaher Baten ku Pade mu! Jemput kerumah kalo ko tau kat mane!

28. Cik Aimi : Nak jemput raye, tak kenal. Tak jemput, tak sopan. Ko kat celah mane pon aku x tau..kejap kat Indonesia, kejap kat Malaysia, kejap kat Europe plak. Konpius aku. Tapi x pe. Kite jadi kawan tenet sudey. Ko kan baek. Suke support aku buat lagu..kan kan? hee ๐Ÿ˜€ time kaseh Cik Aimi. Selamat la Hari Raye kat negare mane pon ko skrg. Jgn lupe aku dan daratan~ hohoho ;p

29. Ajid Bong : Bong, aku rase kalo bg prob senator Bosnia kt ko pon ko tetap cool. Rilek je ko hadam prob aku sambel selet prob ko…hahahha…time kaseh sbb mendengar. Lege sket. Job tu aku x dpt. Insyaallah ade la rezeki aku kat laen. Selamat Hari Raye ye. Kem salam kat Keri jugak. ๐Ÿ™‚

30. Cik Nisa Ketemod : Nisanisot! Sejak2 da ade bf ko bwat dedeeek je ye. Tak kire! Aku nak bwat ucapan jugak. Tapi taon ni tade pantun la tuk ko. Kang kalo aku pantun kat ko, yg laen pon nak…ramai niii~ kan? hee ๐Ÿ˜€ Sbg penerime report kad ko, (nyaris ye..) aku doakan ko dpt bejaye dgn art ko, dpt ape ko nak yg best2, dan agar ko pon doakan yg same kat aku. yosh! ;p Samat Ari Raye Ketemod! teet~

31. Miss Puan Dilla : Miss Dilla, (pekataan miss da jd mcm name sebenar..mane bley buang) ari tu sy suh nyanyi kuat2 spy x ngantok drive balek kampung, buat ke tak? jadi kan? kan?x pe la org kate kite x betol, kite pon x sure org tu betol ke tak. janji sampai selamat~ owh, patung clay sy tu lagi 4 taon tarekh luput. (bak la balek, kan miss da ade baby.. ;p) hoho..gurau2..sile2, adiah tuk anak. (suke la tu). Selamat Hari Raye & Maapkan Sy Kat Kelas Dulu. amin.

32. Don : Maken lame aku kawan ngan ko maken konpius aku, ko cine ke melayu? (It’s a compliment! kang jd cam nemewee buang negeri plak aku..hoho). Thnx bro for ur advance wishes. Heard ’bout the cancellation. Sorry. If I got enough money then we both can even take a breakfast in Japan and be back here for lunch la dude. Screwed them. ;p Anyway, ini raye la, my raye. I force u not to be sad. Wish me luck then i’ll bring u to Japan. (Beriye je aku kan? kije pon x de haha)…introduce ur amoi friendsย to me la. I’ll do my part…jap aku browse internet mane melayu yg single! hohoho~ cheers!

33. Khalila : Kaliiiil, thnx tolong aku ari tu. ๐Ÿ˜€ susa senang cari aku ye. Ade byk je buku teks kalo ko nak dengar aku bacekan. huhu…kije leklok. Kem salam kat Dr. Mahathir. Samat Ari Raye Esok, Hari Ni Belom!

34. Buyut : Yuk! aku ade s.alam mu biseng suh balek. aku balek mu dok biseng pulop. senyak kattok. elo la aku sekirenye ade jemputan2 reunion. siyes2! kali ni kalu ade reunion kelab buku sejaroh pon aku pi. jgn ngajok yuk deeh? ๐Ÿ˜€ heee…Sorri Zaher Vaten. Selamat Hari Raye. Jage Kimah molek yee.

35. Shamdut Shimdat : Dut dat. aku tade da kat s.alam. Jgn nakal2. Smayang jgn tinggal. (da jd bapak org pulak)…huhu..btol Dut. Jage diri. Cari kije bebaek. Kat K.Trg pon gaji rm1000 ke atas tau. Pepandai pileh ye. Tak cukop jgn mintak ngan aku, mintak ngan Zakri. Duet Die tak abes Dut. haha..Selamat Ari Raye. Rindu nak tido umah ko sambel maen Ps2. Maap Mulutku Yg Laju.

36. Zakri Cheetara : Haaa! ape gelak2? x gelak ngan aku x bley ke? haa?! Taip, ko gelak! Cakap pn ko gelak! heeeh. Da la tetibe gempal. Kalo ko turon sini, da sampai nak merempat, dtg umah aku! Aku ade bilek kosong. Selamat Ari Raye! Maaf Zaher dan Baten.. wohohoho~ sie2 je ckp kasar ngan ko.

Selesai suda ucapan. Nombor yg aku letak tu maen letak je. Tade turutan nilai sahabat pon. Kang gadoh plak sesame korang..hahaha..Jenoh plak aku nak wat ucapan maaf lagi satu. hihiihi..Aku rase ade7-8 org kawan aku terlepas, mintak maap la ye. kang taon depan aku bwat la kalo aku ingt. ๐Ÿ˜€ heee~

Lepas beberape hari hold buat kad ni, akhernye aku da amek satu ari dan siapkn. Kad ni diberi pade kawan aku yg aku panggel Timun Cine atopon Tembikai. Aku kaler2 kat photoshop, aku print, aku gunteng, aku tepek, aku gunteng lg, aku gam, aku tepek, aku da x gunteng lagi, aku lukes2 sket …pastu aku decide..Siap!

Ye, aku tau..biase je kan? ye la..kang buat lawa sgt kang die piker laen plak. kan kan? hahaha..jadi la ni iyo dak? ;p

%d bloggers like this: