Archive for March, 2011


Ni video pasal tapak kasot je..semart semart~

AUDIO BULLYS –  “ONLY MAN”

http://vimeo.com/11926580

 

Ape ingt hardcore x maen ngan lukisan ke? ;p

SIXX:A.M. – “LIFE IS BEAUTIFUL”

Bebalek pade konsep asal painting petame ari tu, Submission01, aku pon buat la lagi sbijik. Submission02. Kalo yg petame tu sejuuuuk sket, yg ni aku nak buat cemas. haha. nak jugak try maen warne cemas. Time aku kaler menatang ni pon muke aku nak  cemas. Amek feel la konon.. huhu~

Sbenarnye digital conceptual art ni dibuat utk tujuan production movie ato animation. Part of storyboard la boley kate. Ade jugak dorang panggil Speed Painting sbb artwork ni x perlu detail sgt dan x makan mase lame nak buat. Tapi utk aku mmg lame la. haha…

DP03 : Submission02

Oh Oh, Berite Selanjotnye 🙂

2nd painting!

Woi. Susah gile nak kaler pakai mouse. Tecabot tulang belakang weh~ Tapi aku siapkan jugak. huhu  😉

lek lu boh~

DP02 : Wanderer01

Oh Oh, Berite Sepenohnye 🙂

Ni la kije nye kalo da tiap2 ari tade kije. Aku tetibe nak bwat digital painting cam yg sblm ni aku penah buat. Tapi kali ni aku cube buat yg susa sket. Stret dlm Photoshop. More realistic. Conceptual design. Illustrative design. 😉

Aku da penah cube bwat dulu, tp cam haram. tak reti bahase aku. buat2 x jadi pastu tade mood. So skang ade ke tade mood ni je yg bley aku buat utk ilangkan boring. So, after hours clicking and clicking the mouse (ye, aku tade tablet..lagi la terok kan?) , it’s finsihed! This is my 1st time, so stop comparing with the otai painters! Dan ni pon ‘mecha‘ aku yg petame. Enjoy~

DP01 : Submission01

Aku tetibe dpt idea ni. Nak sumbat mecha ngan agama dlm satu painting. Pelek? mmg aku pelek. ;p Bwh ni zoom in sket. Click here for better resolution.

 

a person praying with a far view of a vague mosque

Amek mase 2-3 jam jgk nak buat bende ni. Still blur kalo nak bwat lagi skali. Kalo x kene teknik, bley meroyan aku. Sbenarnye aku nak jumpe ngan budak local yg reti buat painting2 cani..tapi ntah mane ntah nak cari. Kalo ade sesape tau, kongsi2 la ye. 😉 Till then, wish me luck!

%d bloggers like this: