Archive for June, 2012


Looking back at the About section, I did say about creating a post of Kuala Terengganu. Well, this is not one of it ;p but can be considered as a sub-topic. I have captured some of the sceneries in Kuala Terengganu that may be normal to me but surreal-eye-candy to others. And yes, I love putting some effects to the picture, so expect some flashy-gloomy photos here. 😉

Palm Trees. Beach. Sky.

Chendering Beach

Girl waiting for her working mom

A Date 😉

A Lonely Mini

Call for Prayer

2 moon and A sun

Beach at Dusk

Marshmallow above the museum

Ghost Lair Tree

Have a drink under the elevated highway

Sleepy Morning

Dance Workshop 😉

seriesofbeach

seriesofcloud

Sorry for less pictures on building, in love more with the nature I guess. These pictures taken with 5MP hand phone camera. Love photography but not yet ready to buy a DSLR for a hobby. ;p

Advertisements

Gundam Freedom

Pernah aku tulis puisi pasal hobby Gundam aku ni May tahun lepas tapi x pernah nak cite asal usul aku beriadah dengan hobi ni. Minat pasang2 ni start dari Lego -> Tamiya -> Zoid -> Gundam. Pastu x de lagi da sebab aku rase Gundam bley puaskan nafsu memasang aku. ;p

1 st time aku maen Gundam time aku form 1 kot. Aku mampu beli sebuter tu je. Time tu skala 1/100 dalam RM 70.00++  Memang mampu beli satu ato aku yang mampos x de duet skolah. Lepas pindah rumah dr KL  ke KT, Gundam Zirah aku tu berpisah, smpai skrg x de sepucuk surat pon dari die. Cis.

Sekarang, bile da kije aku da berduet siket, aku bantai 4 buter dlm setahun. hahahamek…”padan muke…nak sangat!”…aku pon x tau aku lepaskan geram kat sape..pelek… -_-” Dalam puisi aku tu, aku tengah buat Gundam Freedom skala 1/100 yg aku beli sekali gande lebeh mahal dari mase aku form 1 dulu. Aku order stret dari jepun melalui kawan aku, tapi aku tak tau alat yg sepatutnye. Maka mengarot2 la aku gune playar dan pisau mesen memasang bende tu dan bercucuranlah darah2 taktala mata tajam terguris pada kulet jariku yang sayu. Amek kau rakus sgt, nak derme darah time tu pon da x layak. Lepas sebulan berperang, baru aku reti cane nak buat dengan care bijak, sbb kawan aku da tolong belikan aku pekakas yg betol.

Yang ni aku da letak line hitam (panel lining) kat celah2 supaye nampak lagi real, kalo x, nampak putih biase je cam dlm gambar sblm ni 😉

zoom in after did some panel lining

Panel lining ni aku buat lepas setahun aku siap pasang..huhu..kenape? sbb aku tamo spoil hobi aku bile aku buat sume sekaligus. Lepas ni aku nak try buat Battle Damage plak. Mungken tahun depan la kot..huhu

Ni contoh Battle Damge kat kaki Gundam, bukan aku punye. T_T

 

There are reasons to our actions. Sometimes we think that we are going the right way until the road we’ve taken going narrower and dark. We knew that we have to turn back but we kept going. This is what happened to us when we lost our main purpose and objective. We don’t always be the right one and doing the right thing thus making us lonely and clever enough to be stupid, that’s why we need people around us to take us back on the right track. Others have found their driver, when’s yours?

Image

%d bloggers like this: