Hari pertame raye aji, aku x kemane-mane selepas solat raye. Dudok selambe layan soto, nasi impet dgn kuah kacang. Duk terpiker jugak kenape la tahun ni x de sedare mare terdekat buat korban lembu. Kalo x, sekarang ni aku mungken sedang memegang pisau ato kapak untuk mengapak rusok lembu malah mungken berebut telor lembu dgn insan tercinte yang laen. Hmmm…aku pon melayan hari raye aji pertameku dengan makan dan kumuh tanpe risau. Pade malamnye beriadah minum di ‘Bawah Ghetok’ dgn sepumpu sepampan. Tibe dapat berite esoknye ade pengorbanan beramai-ramai dikawasan berdekatan. Make melompatla aku kerne ade aktiviti pade esoknye selaen…makan dan kumuh tanpe risau. -_-”

Esoknye aku pon datang dengan besen yang dipesan sepumpu, bersame senyuman yang bukan dipesan sesiape. Adekah pisau yang aku cari? aku cari lembu…dan x payah nak berebut sebab ade sepuloh ekor rasenye..haha..aku sudah pon membawe senjate, bukan pisau mahupon kapak tapi kemere. 😄 Malu jugak mule2 nak mengambel gambor sebab x brape kenal dgn sume org kat situ, apetah lagi lembu2 kat situ. Pelan2 je aku merayap siket2 sampai la ade ‘expert2’ kat situ yang mintak terus gambar die diambel semase sedang bertarung..Lesen besar la. 😉 hahahahamek!

melapah

melapah 02

rusukku untukmu

gotong royong potong

hmmm?

kaki pisau bukan kaki botol

onyomak, gesek, pium! ;p

formation tangge skrg! “

ntah ape la lembu blakang tu piker kn sambel tgk roomate die kene lapah depan mate…

the expert 01

the expert 02

tuale lap peloh lembu

membasuh usus tidak same dgn membasuh stoken.

sembelih lembu sebelah kubur manusie

kasihani dirikuuuu~ “

the battle 01

seniors. juniors. 😉

ajal dan korban

self entertain

juniors at work

bdk kecik tu suke sgt bekerje……pegang tali je pon ;p

the battle 02

sudah . sedang . serabut perot . haha~

doa sebelum sembelih x same doa sebelum makan.

seniors at work

hari yang diberkati 😉

Maaf kalo ade gambar yg x brape nak clear, x expert pon. 😄 Ape yg aku dapat stengah hari kat situ? Gambar, sahabat baru, pengalaman, keseronokan dan beberape percikan air kumuhan lembu..haaaaih~ worth it 😉 Tahon depan mungken aku pengang pisau semule. huhu

Advertisements