For new guys and girls. This page is all ’bout me. 🙂

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++NEW POST UPDATE+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ikutkan ati, nak je aboh bg Ami kat org laen suh jage…

Itu yg ayah aku piker dulu. Itu la yg ayah aku kate kat aku bile aku dah abes skola. Rase mcm tak caye pon ade…”Ni betol2 ke memaen ni…?”. Punye la byk kerenah aku time kecik…huhu. Tapi x pe la, die tak jadi bg pon. SAaaavE!

Tup2 aku da besor panjang dan tue. Da bley tekan2 kat laptop ni ha. Bley la bgtau korang sume sket2 pasal aku. Name aku Syed Mohammad Fahmi. Pileh la kat byk2 hurop tu yg mane sedap. Panggel la pape pon. Aku nyahut kalo ade bunyi ‘ed’ je blakang tu. Bunyi laen aku bwat dunno. hoho~ Lahernye taon 83′ kat Klinik Roopi, sumwhere in K.L. (ecece, tetibe je ckp KLinglish..deem~). So skang time aku taip post ni da agak kerepot iaitu 27 taon.

Aku belajo da betaon-taon, dari kecik sampei la setahon yg lepas..baru abes..da naek tepu da kpale otak ni ashek blajo..resultnye? ok2 aje la. Dpt la sijil PMR, SPM(seb bek dapat..huhu), Pre-Diploma, Diploma dan Degree. Penah dpt offer pi sambung master, tp x pi atas sbb2 yg munasabah dan x munasabah…hoho..dari kecik ashek tepiker kalo2 bley jd arkitek. Celah mane kalo da Spm pon merate2 gred…kan? ke tak kan? OLeh yg demikian, aku pon amek la yg dekat2 tp jao2 jugak, iaitu Graphic Design. So skang bekerje ke? Nope. Blom. Currently an Unemployed Pujangge menunggu ape yg bakal tibe, sambel2 berusehe bwat ape je yg patut. 🙂

Kampung aku kat K. Terengganu. Laher je kat K.l  tp seriously kat K.Trg sgt la best. Kalo kpale da sengal kosong, rase x bergune,  pi la K.Trg. Very refreshing! Kang aku buat satu post pasai K.Trg pasai apa duk best sgt kat sana. (angkat2 keneng~)

Tules byk2 wat saket mate je. Simplified. Nak wat biodata cam kat skola2 dulu..ahoohoho~

warne kegemaran : biru mude

makanan kegemaran : yg lembek2..

haha..cam aramda da..

Aku suke melukes, menconteng, merapu, jadi co-tukang masak, bercucok-tanam, bergitaran, menules lagu dan lirik, bercakap bile perlu, bersuke-rie dgn x lebey dari 2 org kawan, tgk pompuan cantek sambel menggeleng kpale, mewarne, mengecat, mengambel gambo, berpiker lame2, bersedey, berkelakar bile perlu, berpantaian, beraer mate dgn ciptaan tuhan, menjahet bile da tak tau ape nak buat, bergegas cari kawan bile susa (mu la mat noh! haha~), suke bahase terengganu, buat bende pelek, ckp berbaur2 seksual tp sbenarnye bukan (hahaha!), suke menjamah kuceng jalanan, giget tepi jari kuku bukan kuku, basoh pinggan mangkok bile x boley tido, berfantasi melampau, isap rokok bile berduet, tgk cite korea sampai esok, tgk cite jepun sampai luse, bernovel dan korek idung sambel berak lame2. Yosh!

wanna be friend? here’s how.

FB : https://www.facebook.com/muraiEd

Email : xyeight@yahoo.com


Update 30/06/12

Hahaha, baru sedor yg aku x penah nak update perihal diri. Aisey~ Pasal hidup pekerjaan aku, ade beberape org yg risau sampai x lalu makan sume sbb aku x de keje..haha..kesian korang, aku kenyang je cane2 pon.. ;p time kaseh, sebab korang la aku boleh makan sampai sekarang. Aku da setahun lebeh bekerje di Institut al-Quran Terengganu. Kawan baek bukan senang nak cari, untungnye aku kat sini sebab aku selalu je ditimpe musibah, jadi boleh tgk berape potong kawan baek yg timbol mase susah. ;) Korang blanje aku makan, bagi aku tempat tinggal, bagi moral support, aku merate-rate pon korang maseh mencari aku…aku mmg terhutang budi dgn korang. Oke, aku bukan gay. hahahaharap maklum. Bulan 11 nnt aku akan ke negara yg aku sgt2 nak pergi dari kecik dan aku akan pergi dengan salah sorang kawan baek aku 😉 Alhamdulillah. Harap2 ramai org yg betol2 org dlm dunie ni mcm kawan2 baek aku. Ramai yg da bertebaran di celah2 Malaysia ni, tapi jarang2 skali bile jumpe perangai maseh mcm jimbet..haha~ Kalo ade antare ‘korang’ yg membace, aku skrg da x perlu kire syileng untuk kelua makan malam, aku x perlu jalan satu KL then balek dengan tangan kosong, aku x perlu piker 2 kali kalo ade org lagi susah dari aku…Allah tolong aku melalui korang. Tapi kan, kadang2 aku maseh lagi kedekut nk berbelanje. haha..tabiat lame kot. ;p Mari menanam sayur untuk jiran2! yeah!

Advertisements