Category: Manual


pen and paper


I do miss so much of these two items which I left them a year ago. Seeing my friend’s doodles excites me and makes me want to draw again. And so I brought these two along straight to the office. (Yup, I’m a busy man ;p) While thinking what to draw, I simply made some random dots. Since I love to draw human comic, I started to make a dotted hair.  Somehow, I end up drawing…..me. 😉

Advertisements

wanweird

sitting on a floor surrounded by eyes

of painting which have no feeling

the echoes of silent keep asking me

……..?, ………..???

wanting to go somewhere

but can’t seems to move a thing

wanting to be with someone

oh, i’m freezing…

i’m drowning in my own feeling

screaming to reach the sky

yet my eyes could only see

no voice, but empty…

hold me here…..in your arms…

hold me here till i calmed….

if the world shattered, what is the different

oh, i’m bleeding…

i’m drowning in my own feeling

screaming to reach the sky

wish that i could fly….

away…away…

This one is actually a lyric I wrote 3 years ago. I thought that I should share it with the readers here. 😉

Tike mase berjalan seperti biase,

Tanpe kite sedar kite alpe

 Dengan kerajaye dan dunie

Yang entah bile tarekh luputnye

Berlari berkejaran sane sini

“Ape kau ingat semue itu pasti?”

Kadang-kadang kite membeli

Walaupun suapan yang sudah basi

Berade disini pade seketike

Ape di depan mate kabur belake

Sedangkan jiran masih merabe

Kite mencari lagi tanpe mate

“Kau rase kau dah cukup bekal?”

“Ape yang kau ade tu kekal?”

Sekian hari makin menebal

Terbit matahari jgn nak menyesal

Masalah tidak akan pernah habes

Semue merase walaupun ditepes

Apelah nikmat jika hendak ditapes

‘No Pain no gain’ kate orang puteh.

Tidaknye disuruh sujud sentiase

Tapi biarlah sentiase berpade-pade

Kite melancong dengan tiket due hale

Jom la balek pade yang Maha Ese.

Gundam Freedom

Pernah aku tulis puisi pasal hobby Gundam aku ni May tahun lepas tapi x pernah nak cite asal usul aku beriadah dengan hobi ni. Minat pasang2 ni start dari Lego -> Tamiya -> Zoid -> Gundam. Pastu x de lagi da sebab aku rase Gundam bley puaskan nafsu memasang aku. ;p

1 st time aku maen Gundam time aku form 1 kot. Aku mampu beli sebuter tu je. Time tu skala 1/100 dalam RM 70.00++  Memang mampu beli satu ato aku yang mampos x de duet skolah. Lepas pindah rumah dr KL  ke KT, Gundam Zirah aku tu berpisah, smpai skrg x de sepucuk surat pon dari die. Cis.

Sekarang, bile da kije aku da berduet siket, aku bantai 4 buter dlm setahun. hahahamek…”padan muke…nak sangat!”…aku pon x tau aku lepaskan geram kat sape..pelek… -_-” Dalam puisi aku tu, aku tengah buat Gundam Freedom skala 1/100 yg aku beli sekali gande lebeh mahal dari mase aku form 1 dulu. Aku order stret dari jepun melalui kawan aku, tapi aku tak tau alat yg sepatutnye. Maka mengarot2 la aku gune playar dan pisau mesen memasang bende tu dan bercucuranlah darah2 taktala mata tajam terguris pada kulet jariku yang sayu. Amek kau rakus sgt, nak derme darah time tu pon da x layak. Lepas sebulan berperang, baru aku reti cane nak buat dengan care bijak, sbb kawan aku da tolong belikan aku pekakas yg betol.

Yang ni aku da letak line hitam (panel lining) kat celah2 supaye nampak lagi real, kalo x, nampak putih biase je cam dlm gambar sblm ni 😉

zoom in after did some panel lining

Panel lining ni aku buat lepas setahun aku siap pasang..huhu..kenape? sbb aku tamo spoil hobi aku bile aku buat sume sekaligus. Lepas ni aku nak try buat Battle Damage plak. Mungken tahun depan la kot..huhu

Ni contoh Battle Damge kat kaki Gundam, bukan aku punye. T_T

 

lonely

Lonely

There’s a place where I would like to be

Having my time wasted but still I’m craving for it.

Smiling and laughing like forever will be

Getting bad news but still be pleased.

While hoping that the thought is real

There’s a sound woke me up and I’m still Here.

I have lost my way of getting up

I shed my tears each second we are apart.

My mind was telling me to go forward

But my legs told me to stay a bit longer.

Waiting for the lost hope is such a bad idea

But I can’t help it ’cause my love for you is much stronger.

We are together but we are not

kill me, just kill me if this will go on and on.

I’m drowning and drowning in your time capsule

Come and save me if I’m worthy for you…

T_T

Looking at this painting, how I wish that the subject is colored in real tone with more shading and highlight. It would be more realistic in emphasizing the ‘lonely’ mood and interpretation of the words above. It took me 4 hours to paint this one. It was like I want it more but my hand ask me to stop. No, this not one of my poetic sentences. ;p Something’s blocking my mind and so I stop before I ruin the whole painting. lol. So, here it is. 😉 A lonely freak~

A3+ Poster Color + Brown and Red + 4 hours + a lot of cigarettes.

%d bloggers like this: