Latest Entries »

Masok hari ke-2, aku x berape nak shiok sbb smlm punye isu duk maen dlm kepale. Tgk luar tingkap, “Oh, hujan…mcm dlm ramalan cuace smlm”….so kteorang tukar plan. Spatutnye ke Ameyoko Market di Ueno (outdoor activity), tapi tukar ke shopping kompleks di Akihabara (indoor activity). Hujan buat badan aku rase sgt sengal sejuk. Sgt shiok jike berbini dikale cuace begini pikerku..huhu..kasut Converse yg aku pakai pon bukan kasut untuk musim dingin+hujan. Make lembap la kasut dan sejuk la kaki. Tak shiok. Terpaksela aku sumbat kasut aku dlm mesen pemanas kat toilet utk proses pengeringan sementare Mat Noah jage line..haha..kelam kabot jugak..Dari smlm aku down, hari ni dengan kasut basah pulak…tapi sumenye terubat bile nampak bangunan besar Yodobashi-Akiba, Akibahabara. 😉

tekan baek-baek eh

GMT+9

Akibat dari serangan kemurungan penolakan gadis, tetibe aku keluarkan satu soalan pade sahabat, “Jom p Jepun..? Tpi x leh bwk anak bini…”…Die melihat seraye berkate, “oh?……….best jugak.” 3 bulan kemudian kteorng bertolak dari K.Trg ke LCCT. 😉

tekan baek-baek eh

Hari pertame raye aji, aku x kemane-mane selepas solat raye. Dudok selambe layan soto, nasi impet dgn kuah kacang. Duk terpiker jugak kenape la tahun ni x de sedare mare terdekat buat korban lembu. Kalo x, sekarang ni aku mungken sedang memegang pisau ato kapak untuk mengapak rusok lembu malah mungken berebut telor lembu dgn insan tercinte yang laen. Hmmm…aku pon melayan hari raye aji pertameku dengan makan dan kumuh tanpe risau. Pade malamnye beriadah minum di ‘Bawah Ghetok’ dgn sepumpu sepampan. Tibe dapat berite esoknye ade pengorbanan beramai-ramai dikawasan berdekatan. Make melompatla aku kerne ade aktiviti pade esoknye selaen…makan dan kumuh tanpe risau. -_-”

Esoknye aku pon datang dengan besen yang dipesan sepumpu, bersame senyuman yang bukan dipesan sesiape. Adekah pisau yang aku cari? aku cari lembu…dan x payah nak berebut sebab ade sepuloh ekor rasenye..haha..aku sudah pon membawe senjate, bukan pisau mahupon kapak tapi kemere. 😄 Malu jugak mule2 nak mengambel gambor sebab x brape kenal dgn sume org kat situ, apetah lagi lembu2 kat situ. Pelan2 je aku merayap siket2 sampai la ade ‘expert2’ kat situ yang mintak terus gambar die diambel semase sedang bertarung..Lesen besar la. 😉 hahahahamek!

melapah

melapah 02

rusukku untukmu

gotong royong potong

hmmm?

kaki pisau bukan kaki botol

onyomak, gesek, pium! ;p

formation tangge skrg! “

ntah ape la lembu blakang tu piker kn sambel tgk roomate die kene lapah depan mate…

the expert 01

the expert 02

tuale lap peloh lembu

membasuh usus tidak same dgn membasuh stoken.

sembelih lembu sebelah kubur manusie

kasihani dirikuuuu~ “

the battle 01

seniors. juniors. 😉

ajal dan korban

self entertain

juniors at work

bdk kecik tu suke sgt bekerje……pegang tali je pon ;p

the battle 02

sudah . sedang . serabut perot . haha~

doa sebelum sembelih x same doa sebelum makan.

seniors at work

hari yang diberkati 😉

Maaf kalo ade gambar yg x brape nak clear, x expert pon. 😄 Ape yg aku dapat stengah hari kat situ? Gambar, sahabat baru, pengalaman, keseronokan dan beberape percikan air kumuhan lembu..haaaaih~ worth it 😉 Tahon depan mungken aku pengang pisau semule. huhu

– king kongo –

muay malay

no wheel chair allowed –

Experimenting with night photography. Fun and dangerous. LOL.

earth & water

The above photo was taken with a DSLR while I am on the wooden bridge above a pond with my friends at 6p.m. And of course, I did some editing to this photo. 😉

 

%d bloggers like this: