Tag Archive: comic illustration


Woi, lame x update bende ni.. ;p Another cool vids!

First vid is an animated and illustrative film!

Simon Rouby – “La Marche” (The Walk)

And second one,

HOLLERADO – Americanarama

Aku suke betol la org seni, ape je yg dorang buat mesti nak kene ade nilai seni. Mate dorang sume nampak objek mcm satu nyawe. Oh, i’m so Hippie! makan dedaun sampai muntah!! haha~

Advertisements

Hadoi, lame plak x update blog ni…da nak abes bulan baru teringat pasal graphic galian. Ni ade 3 lagi sites yg boleh bantu korang sbg designer walopon x bantu aku sgt…hahaha…(da tinggal 20% je sifat designer dlm aku skang ni.. ;p) Sume org ade style maseng2..ini yg aku gune tuk bwat kije2 aku dulu. Harap ade la siket2 dr sini yg boley tolong korang jugak. 😉

http://www.behance.net/

Ni salah satu care nak  marketkan portfolio kite dlm tenet. Unlike other  social portfolio sites, this one actually provide us  with the list of employer. Employer have to pay to  post any pigeon hole in their company. Meaning,  they’re serious to employ any good candidates.  Tak kesah la korang dari mane pon, kalo ade  rezeki, bley je dpt job deal ngan org luar. Paleng  busuk pon bley la dpt job freelance kecik2. 😉 Company yg mencari pon bley tahan femes  jugak. Oleh  itu. register la cepat. Free je kot.

 

http://www.webdesignerwall.com

Yup, cantek  blog nih. Blog die ni da di post merate dlm  internet sbb simple and yet beautifully presented.  Mamat yg handle blog ni org cine dr Toronto. Die  ade 2-3 sites yg die handle, tp site ni yg best. Blog  ni tempat die post sume idea beliau. “A wall of  design ideas, web trends, and tutorials.” ade  tetulis kat atas blog beliau. That’s all about it.  Sume ade. Tutorial beliau byk tang ke CSS,  Photoshop, Illustrator..plus tips2 untuk  melajukan kije sbg seorang designer… Sape yg  minat ngan WordPress pon bley layan die ni, sbb  die sendiri design theme untuk WordPress.  Cekidaut~

 

http://ilovetypography.com/

Mmg ade je yg hyper dan fanatik. Ni la jadinye bile da fanatik ngan typography. Kepale hotak die nak review sume jadah jenis font yg die jumpe! hahah~ Url die pon da bgtau terang2…jd, don’t expect anything other than typo. huhu…Tapi sbb ade org cani la senang kije kite..kalo rase nak tau font ape sesuai utk pakai kat mane, bace je kat sini. Setahu aku die tade bg freebies font, sbb die sndr menjual font2 beliau…tp research die pasal font dapat bantu kite pileh font terbaek untuk sesuatu design. 😉 Sile la mengigau font ye~

 

Imagine

Ok. Lagi satu kije aku bile aku tade kije…drawing yg aku scanned. Then aku tambah kaler dan kepak ayam kat blkg tu. Konon nak berangan boley terbang la…nak cam angelic2 sket..tu yg ade cahaye 2-3 keping tu..huhuhu… 🙂

Sorry sbb aku da kecik kan size pic dlm blog ni. nak minimize kan space. blog free la katekan. Nak tgk besar skit pi kat sini.

2 years ago, i was working on some artworks for my degree final project. There were total of 24 arts. I was thinking of putting it all together since I have so much time alone (i’m a unemployed pujangge don’cha know?). tajuk artwerk aku yg agak biase dan burok tu ialah Lost & Love (jiwang ke…? sume org perlukan cinte…hoho~)

This is the rough drawing of the cover. Don’t know what to do wif this one. Tgk je la nanti ape yg jadi bile da masok fotosop.. 🙂

Senget benget kasar dan sediket telanjang lukisan aku ni…huhu…dah la scanner takde..seb bek CC charge rm0.30 je selai…penah dulu kene charge rm1.50 selai! toink kat kepale beliau~ mari mewarne!!

%d bloggers like this: