Tag Archive: design


Happy New Year! It’s been months since my last post here. I don’t really have much time in painting and digital designing because I’ve spent more time outside. There’ll be my next painting later on but today I’m gonna serve you a different cuisine. 😉

After being asked by a good friend, I have decided to post  photos of my hometown located in Kuala Terengganu, Malaysia. The shots were taken in two side-by-side villages; Kampung Kubang Parit and Durian Burung. So me and my motorcycle had a morning ride along both villages. Enjoy the power of GREEN guys.

———————————————————————————————————————————————————————

The Good Bridge

The Stare

The Bad Bridge

The Lovely Weenie Birdy

The Pizza Hut ;p

The Good Old Days

The Morning Exercise

The Return

I’m using Nikon D90 and it’s not mine really. I borrowed it from my friend Fahmie Dhoby just to create this post. I can’t even remember the exact settings that I applied. Excuse me for my unawareness. Am not really a photographer after all ;p You can leave a constructive comment if you like regarding the photos or just relax and enjoy the GREEN. 😉 gtg!

Advertisements

Bebalek pade konsep asal painting petame ari tu, Submission01, aku pon buat la lagi sbijik. Submission02. Kalo yg petame tu sejuuuuk sket, yg ni aku nak buat cemas. haha. nak jugak try maen warne cemas. Time aku kaler menatang ni pon muke aku nak  cemas. Amek feel la konon.. huhu~

Sbenarnye digital conceptual art ni dibuat utk tujuan production movie ato animation. Part of storyboard la boley kate. Ade jugak dorang panggil Speed Painting sbb artwork ni x perlu detail sgt dan x makan mase lame nak buat. Tapi utk aku mmg lame la. haha…

DP03 : Submission02

Oh Oh, Berite Selanjotnye 🙂

Hadoi, lame plak x update blog ni…da nak abes bulan baru teringat pasal graphic galian. Ni ade 3 lagi sites yg boleh bantu korang sbg designer walopon x bantu aku sgt…hahaha…(da tinggal 20% je sifat designer dlm aku skang ni.. ;p) Sume org ade style maseng2..ini yg aku gune tuk bwat kije2 aku dulu. Harap ade la siket2 dr sini yg boley tolong korang jugak. 😉

http://www.behance.net/

Ni salah satu care nak  marketkan portfolio kite dlm tenet. Unlike other  social portfolio sites, this one actually provide us  with the list of employer. Employer have to pay to  post any pigeon hole in their company. Meaning,  they’re serious to employ any good candidates.  Tak kesah la korang dari mane pon, kalo ade  rezeki, bley je dpt job deal ngan org luar. Paleng  busuk pon bley la dpt job freelance kecik2. 😉 Company yg mencari pon bley tahan femes  jugak. Oleh  itu. register la cepat. Free je kot.

 

http://www.webdesignerwall.com

Yup, cantek  blog nih. Blog die ni da di post merate dlm  internet sbb simple and yet beautifully presented.  Mamat yg handle blog ni org cine dr Toronto. Die  ade 2-3 sites yg die handle, tp site ni yg best. Blog  ni tempat die post sume idea beliau. “A wall of  design ideas, web trends, and tutorials.” ade  tetulis kat atas blog beliau. That’s all about it.  Sume ade. Tutorial beliau byk tang ke CSS,  Photoshop, Illustrator..plus tips2 untuk  melajukan kije sbg seorang designer… Sape yg  minat ngan WordPress pon bley layan die ni, sbb  die sendiri design theme untuk WordPress.  Cekidaut~

 

http://ilovetypography.com/

Mmg ade je yg hyper dan fanatik. Ni la jadinye bile da fanatik ngan typography. Kepale hotak die nak review sume jadah jenis font yg die jumpe! hahah~ Url die pon da bgtau terang2…jd, don’t expect anything other than typo. huhu…Tapi sbb ade org cani la senang kije kite..kalo rase nak tau font ape sesuai utk pakai kat mane, bace je kat sini. Setahu aku die tade bg freebies font, sbb die sndr menjual font2 beliau…tp research die pasal font dapat bantu kite pileh font terbaek untuk sesuatu design. 😉 Sile la mengigau font ye~

 

%d bloggers like this: