Tag Archive: gundam


GMT+9 : Odaiba

6th day. Hari yang ditunggutunggu dah sampai. Aku akan jumpe dengan beliau yang aku dah berjanji sejak aku kecik. Ape yang lebih menyeronokkan adelah bile ape yg kite hajat hanye satu tetapi dapat 2 perkara. International Art Event : Design Festa vol. 36 dan Gundam skala 1:1. 😉

banner

tekan baek-baek eh

4th day. Sebelum aku gi Jepun, aku terjerembong dgn satu blogger yg cerite pasal trip die ke Tokyo. Die kate betape bodohnye die sbb x sedar ade tempat yg artistic kat Tokyo hingge lah kawan die suggest die utk jenguk Shimokitazawa hari last die kat Tokyo. Bile die pi sane, die terkejut sbb suasane sgt laen berbanding tempat2 laen. Kalo die tau Shimokitazawa sgt shiok, die akan pi berkali-kali. Itu kate die la, aku yg tgk gambar die post pon teruje jgk. So, dengan tidak sabarnye aku pon pi ke Shimokitazawa hari ke 4. Yeah!!

banner

tekan baek-baek eh

Masok hari ke-2, aku x berape nak shiok sbb smlm punye isu duk maen dlm kepale. Tgk luar tingkap, “Oh, hujan…mcm dlm ramalan cuace smlm”….so kteorang tukar plan. Spatutnye ke Ameyoko Market di Ueno (outdoor activity), tapi tukar ke shopping kompleks di Akihabara (indoor activity). Hujan buat badan aku rase sgt sengal sejuk. Sgt shiok jike berbini dikale cuace begini pikerku..huhu..kasut Converse yg aku pakai pon bukan kasut untuk musim dingin+hujan. Make lembap la kasut dan sejuk la kaki. Tak shiok. Terpaksela aku sumbat kasut aku dlm mesen pemanas kat toilet utk proses pengeringan sementare Mat Noah jage line..haha..kelam kabot jugak..Dari smlm aku down, hari ni dengan kasut basah pulak…tapi sumenye terubat bile nampak bangunan besar Yodobashi-Akiba, Akibahabara. 😉

tekan baek-baek eh

Gundam Freedom

Pernah aku tulis puisi pasal hobby Gundam aku ni May tahun lepas tapi x pernah nak cite asal usul aku beriadah dengan hobi ni. Minat pasang2 ni start dari Lego -> Tamiya -> Zoid -> Gundam. Pastu x de lagi da sebab aku rase Gundam bley puaskan nafsu memasang aku. ;p

1 st time aku maen Gundam time aku form 1 kot. Aku mampu beli sebuter tu je. Time tu skala 1/100 dalam RM 70.00++  Memang mampu beli satu ato aku yang mampos x de duet skolah. Lepas pindah rumah dr KL  ke KT, Gundam Zirah aku tu berpisah, smpai skrg x de sepucuk surat pon dari die. Cis.

Sekarang, bile da kije aku da berduet siket, aku bantai 4 buter dlm setahun. hahahamek…”padan muke…nak sangat!”…aku pon x tau aku lepaskan geram kat sape..pelek… -_-” Dalam puisi aku tu, aku tengah buat Gundam Freedom skala 1/100 yg aku beli sekali gande lebeh mahal dari mase aku form 1 dulu. Aku order stret dari jepun melalui kawan aku, tapi aku tak tau alat yg sepatutnye. Maka mengarot2 la aku gune playar dan pisau mesen memasang bende tu dan bercucuranlah darah2 taktala mata tajam terguris pada kulet jariku yang sayu. Amek kau rakus sgt, nak derme darah time tu pon da x layak. Lepas sebulan berperang, baru aku reti cane nak buat dengan care bijak, sbb kawan aku da tolong belikan aku pekakas yg betol.

Yang ni aku da letak line hitam (panel lining) kat celah2 supaye nampak lagi real, kalo x, nampak putih biase je cam dlm gambar sblm ni 😉

zoom in after did some panel lining

Panel lining ni aku buat lepas setahun aku siap pasang..huhu..kenape? sbb aku tamo spoil hobi aku bile aku buat sume sekaligus. Lepas ni aku nak try buat Battle Damage plak. Mungken tahun depan la kot..huhu

Ni contoh Battle Damge kat kaki Gundam, bukan aku punye. T_T

 

Dikala si lelaki sedang berfutsal,

Lalu bersosial di kopitiam dari bulan ke matehari,

Dan si perempuan sedang menikmati eskrem Baskin Robbins,

Aku maseh di sini.

Dikala mereka berkolar putih,

Memecut laju memanggel debu,

Memandang kedepan tak berpaling,

Aku maseh di sini.

Dikala mereka duduk bersahaja,

Menghembus asap berbayar,

Dengan teman bersukaria,

Aku maseh disini.

Dikala mereka berteduh hujan,

Dengan payung bunge-bunge,

Sambel tersenyum kesejukan,

Aku maseh disini.

Dikala dia tiada siapa yang menyapa,

Terdengar bunyi panggilan berlagu,

Berbahas seperti org kurang seposen,

Aku maseh disini.

Dikala ade yg bersedihan,

Pilu dengan pelbagai emosi,

Akan tibe pendengar setie cinta,

Tapi aku maseh disini.

Aku maseh disini,

Sehingga berbelas tahon menunggu,

Mengumpol ape yg x cukop,

Untuk Si Dia yang tuu~

Aku yang maseh disini,

Akhernye boley tersenyum,

Kerane Si Die dah di depan mate,

Ku gomol2 sehingge menjadi satu. 😉

Sayangku yang belum cukop sifat 😉 sabar sabaaar yeeeed~

Hobi yang aku tinggal mase tingkatan 3, aku da bley mule balek. ;p Ape ape? ingat aku cite pasal awek la tuuuuuuuu~

%d bloggers like this: