Tag Archive: illustration


Sometimes when you really feel that you had given everything and hold on tightly, there’ll always be some holes that will lead you to make an awful decision….letting go the one you love.

Enjoy a beautiful work by Ryan J Woodward : Thought of you.

 

 

Though I had experienced this situation several times, still, I always hope for the best to come. And you should do the same too. There’s more to life than love 😉

Advertisements

pen and paper


I do miss so much of these two items which I left them a year ago. Seeing my friend’s doodles excites me and makes me want to draw again. And so I brought these two along straight to the office. (Yup, I’m a busy man ;p) While thinking what to draw, I simply made some random dots. Since I love to draw human comic, I started to make a dotted hair.  Somehow, I end up drawing…..me. 😉

Woi, lame x update bende ni.. ;p Another cool vids!

First vid is an animated and illustrative film!

Simon Rouby – “La Marche” (The Walk)

And second one,

HOLLERADO – Americanarama

Aku suke betol la org seni, ape je yg dorang buat mesti nak kene ade nilai seni. Mate dorang sume nampak objek mcm satu nyawe. Oh, i’m so Hippie! makan dedaun sampai muntah!! haha~

Tengok org amek kusus kawen, aku pon nak amek..org datang berpasang ngan pompuan, aku dtg ngan jantan…huhu..Tau ape aku dapat 2 ari melebam atas kosi? 3 keping contengan yg tade kene mengene langsong ngan kawen ;p Da berbulan-bulan x menconteng, tp kerane sgt lah bosannye, aku pon gerakkan2 pen biru aku tu. 😉 So skang aku da ade lesen kawen! sape2 pon x bley tahan aku lagi da..tunggu lisa surihani je ni. hahaha~

Aku x suke Adidas. Tapi lukih jgk~ ;p

Meh round2 tengok lampu meh

Haaa, ni la joget ketam~ 😉

Aku x sure lg ape nak bwat ngan 3 keping contengan ni..skang biar je la die dudok dlm folder ‘sketches’ aku dulu. Karang2 kalo da x bz, baru kaler2. hoheeeey~

…Lesen Kawen da dpt! Jom cari bantal golek! Galok ngak mu! hahahatiku dicuit~

4th painting

Sempena Hari Ibu ni aku nak mengecat ngan photoshop tp mood x sampai2..haha..walopon x brape nak ade konsep keibuan dan anak, aku pon amek sekecil2 sifat ibu yang ade : Intuisi…ye, kuase yang hanye ade pade seorang ibu.

Banyak bende yg aku buat, yg aku nak, yg aku tesilap, tp x byk yang aku bgtau kat mak aku. Tp, byk tu jgk la yg mak aku teke ashek jackpot je…haha..Kadang2 terpiker, “celah mane laaa mak aku tau ni..? “..nasehat aku, jgn la piker. Sie2 je..Kalo aku ngidam nasi minyak, tetibe bgn pagi esok, “mama bwat nasi minyak ari ni”. (tersengeh aku..) Time aku lupe mkn vitamin, yg ni slalu kene time kat S.Alam, “Makan x vitamin mama beli tuu, bazer jee..” (tegagap-gagap aku…) Bile aku senyap2 kua ngan pompuan, “smlm tubek dgn sape? awek ari tu eh?” (tejatuh terus aku dr kerusi…x brape nak sengeh aku..) Siap teke ngan name btol plak tu..aih..Peleknye time aku kuo ngan kwn laki aku cam Noh, Kelong, Pisang, Buyut, Pi Pong, etc, tade plak die tny. Inilah die..inilah die senjate ibu-ibu yg ade. Walopon sesetengah anak2 piker ibu maseng2 cam serabut je tny ni tny tu, tp kalo die da tade esok2, sape lagi nak tny bende2 kecik gitu? sape? gf? bf? tahon petame ade la tny, masok kelua tandas brape kali pon tny…da 2nd year, haram. (kebanyakan la..) Tapi kite tau mak kite sampai kite da branak 8 pon die tny lagi. Aku sayang mak aku. 😉

A Mexican Mother's Intueri..yariiibayaribaaaaa~

Oke. Ni bukan mak aku. Jgn nak piker bukan2…huhu…Gambarajah diatas adelah gambaran ibu2 di Mexico yang ade firasat/intuisi kuat yg anaknye beraktiviti menjual air ketum pade jiran tetangge, tapi anaknye x ngaku. Sian die~ Tak berbaju tu maksudnye berseh dan suci…bukan bogel. heee~ ;D

Photoshop 7, Mouse, Pack of Cigarette and a Smile. 😉

%d bloggers like this: