Tag Archive: sakura hotel


GMT+9 : Odaiba

6th day. Hari yang ditunggutunggu dah sampai. Aku akan jumpe dengan beliau yang aku dah berjanji sejak aku kecik. Ape yang lebih menyeronokkan adelah bile ape yg kite hajat hanye satu tetapi dapat 2 perkara. International Art Event : Design Festa vol. 36 dan Gundam skala 1:1. 😉

banner

tekan baek-baek eh

4th day. Sebelum aku gi Jepun, aku terjerembong dgn satu blogger yg cerite pasal trip die ke Tokyo. Die kate betape bodohnye die sbb x sedar ade tempat yg artistic kat Tokyo hingge lah kawan die suggest die utk jenguk Shimokitazawa hari last die kat Tokyo. Bile die pi sane, die terkejut sbb suasane sgt laen berbanding tempat2 laen. Kalo die tau Shimokitazawa sgt shiok, die akan pi berkali-kali. Itu kate die la, aku yg tgk gambar die post pon teruje jgk. So, dengan tidak sabarnye aku pon pi ke Shimokitazawa hari ke 4. Yeah!!

banner

tekan baek-baek eh

Hari ke-3, bangun dari tido yg tak berape nak nyenyak, trus tgk luar tingkap bilek, yup cuace seperti yang diramal. Terime kaseh Allah s.w.t 😉 Hatta, kteorang pergi ke tempat yang sepatutnye pergi hari ke-2. Oleh kerane jarak antara train station dlm 1-2 kilometer aje, jadi aku decide untuk ke 2 tempat, Ueno & Okachimachi.

banner

tekan baek-baek eh

Masok hari ke-2, aku x berape nak shiok sbb smlm punye isu duk maen dlm kepale. Tgk luar tingkap, “Oh, hujan…mcm dlm ramalan cuace smlm”….so kteorang tukar plan. Spatutnye ke Ameyoko Market di Ueno (outdoor activity), tapi tukar ke shopping kompleks di Akihabara (indoor activity). Hujan buat badan aku rase sgt sengal sejuk. Sgt shiok jike berbini dikale cuace begini pikerku..huhu..kasut Converse yg aku pakai pon bukan kasut untuk musim dingin+hujan. Make lembap la kasut dan sejuk la kaki. Tak shiok. Terpaksela aku sumbat kasut aku dlm mesen pemanas kat toilet utk proses pengeringan sementare Mat Noah jage line..haha..kelam kabot jugak..Dari smlm aku down, hari ni dengan kasut basah pulak…tapi sumenye terubat bile nampak bangunan besar Yodobashi-Akiba, Akibahabara. 😉

tekan baek-baek eh

%d bloggers like this: